Aanmelden

Via de links hierboven kunt u zich aanmelden bij de praktijk (aanmeldingsformulier), of wijzigingen van uw gegevens doorgeven (wijzigingsformulier). Door eenmaal op verzenden te drukken wordt uw bericht verzonden.

Heeft u zich aangemeld wat kunt u verwachten?

Zodra wij deze aanmelding en uw dossier hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor een eerste consult (intake) en kennismaking.

Wanneer u bij de balie meldt dat u er bent, zal de receptioniste naar uw algemene gegevens vragen: naam, adres en woonplaats. We vragen u tevens uw legitimatie en zorgpas mee te nemen, zodat we ook die gegevens kunnen controleren.

Bij dit intake consult maakt u kennis met uw tandarts en spreekt u samen over:

    • uw medische en tandheelkundige historie
    • uw verwachtingen, vragen, tandheelkundige problemen

De tandarts bekijkt vervolgens:

  1. de mondhygiëne
  2. de conditie van het tandvlees
  3. cariës en cariësgevoeligheid (gaatjes)
  4. slijtage en breukgevoeligheid van de tanden en kiezen
  5. gezondheid van de mond in het algemeen: de slijmvliezen, en de belasting van het tandkaak stelsel door kauwen, klemmen en/of knarsen

Het inspecteren van de mond wordt aangevuld met informatie van röntgenfoto’s. Foto’s van eventueel uw vorig tandarts zullen worden bekeken, en zo nodig worden er nieuwe foto’s gemaakt.

Aan de hand van al deze informatie wordt een zorgplan voor u gemaakt, waarin staat wat de aandachtspunten zijn voor uw gebit, en op welke manier uw gebit gezond en functioneel blijft of wordt. Als er een (uitgebreide) behandeling nodig is, krijgt u hiervan een offerte.

Daarnaast is het erg belangrijk dat een gebit goed schoongehouden wordt. U krijgt daarin advies, en zo nodig aanvullende behandeling door de tandarts of preventie-assistente.

De kosten van het eerste bezoek betreffen een intakeconsult met eventuele röntgenfoto’s,  en soms ook meteen het schoonmaken van uw gebit. Over het algemeen liggen de kosten voor een eerste bezoek tussen de 51 en 80 euro.


Vacature

Wil jij aan de slag in een gezellige en goed georganiseerde praktijk en ben je een echte teamspeler? Lees dan verder! Voor onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn wij op zoek naar een patiëntvriendelijke tandartsassistente BBL of baliemedewerker voor 30-34 uur per week. zie vacature