implantaat

In de tandheelkunde wordt met een implantaat bedoeld: “Een kunstwortel die operatief wordt aangebracht in een kaakgedeelte waar natuurlijke tanden of kiezen ontbreken”.


Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand die verloren is gegaan.Over het algemeen zijn implantaten gemaakt van titanium en hebben ze de vorm van een schroef.

Titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het niet afstoot, waardoor het bot er direct tegenaan kan groeien. Van veel implantaten is het titanium oppervlak bewerkt wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten.

Tegenwoordig helen de implantaten in 98% van de gevallen succesvol in. Bij bothersteloperaties, rokers en diabeten liggen deze percentages wat lager.De laatste jaren wordt steeds meer inzicht verkregen in het functioneren van implantaten. 

Voordelen van implantaten:

  • ze verbeteren het comfort door een punt te zetten achter alle narigheid die kunstgebitten met zich meebrengen;
  • ze verbeteren de kauwfunctie en geven het gevoel weer natuurlijke tanden te hebben;
  • het beslijpen van gezonde tanden bij conventioneel brugwerk is overbodig;
  • de vermindering van het botvolume van de kaken na het verlies van tanden wordt stopgezet en
  • daardoor wordt het invallen van de lippen voorkomen.

 


Vacature

Wil jij aan de slag in een gezellige en goed georganiseerde praktijk en ben je een echte teamspeler? Lees dan verder! Voor onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn wij op zoek naar een patiƫntvriendelijke tandartsassistente BBL of baliemedewerker voor 30-34 uur per week. zie vacature