uitgeslagen of afgebroken tand

Wanneer een patiënt een uitgeslagen of afgebroken tand heeft (naar aanleiding van een ongeval!) is het noodzakelijk dat hij/zij zo snel mogelijk naar de praktijk komt. Wanneer u de tand nog heeft kunt u dit bewaren in melk, of onder de tong.
Het is belangrijk dat men binnen 2 uur na het ongeval arriveert bij de tandarts. Na deze periode is het niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen.

In de praktijk zal de tandarts beoordelen wat er met de tand gedaan kan worden. Het kan zijn dat een tand met behulp van composiet gemaakt kan worden.

Wanneer een tand of kies te vaak gevuld is dan kan besloten worden om een kroon te maken. Dit is een soort tand die door een tandtechnieker wordt gemaakt. De kroon wordt over de bestaande tand heen geplaatst. Het oude element moet daarvoor wel eerst beslepen worden


Vacature

Wil jij aan de slag in een gezellige en goed georganiseerde praktijk en ben je een echte teamspeler? Lees dan verder! Voor onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn wij op zoek naar een patiëntvriendelijke tandartsassistente BBL of baliemedewerker voor 30-34 uur per week. zie vacature