implantologie

Wij zijn een praktijk voor reguliere tandheelkunde en tevens een verwijspraktijk voor Orale Implantologie.

Bent u patient
Mist u een enkele tand of kies of heeft u een niet goed zittend kunstgebit dan kunt u bij ons terecht voor implantaten. Onze praktijk beschikt over een volledig ingerichte operatie kamer voor implantologie en kaakchirurgie en hebben wij ook een Cone Beam CT (CBCT) 3d röntgen in huis. De implantologie, sinus-en botopbouw behandelingen binnen de praktijk worden gedaan door Ralf Essed, tevens lid van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en tandarts-implantoloog.

NobelGuide

Implantaat behandelingen kunnen bij ons ook met NobelGuide gedaan worden. Een van de meest innovatieve ontwikkelingen in de implantologie is het plaatsen van deze implantaten met behulp van een via CAD-Cam vervaardigd precisie malletje, zoals de NobelGuide.
Aan de hand van een CT-scan wordt in de computer een 3-dimensionaal beeld gevormd van het kaakbot, dat van alle kanten bekeken kan worden. Hierin kunnen de implantaten virtueel geplaatst worden op de meest ideale posities.
Aan de hand van deze planning wordt de NobelGuide digitaal ontworpen en via een geautomatiseerd proces vervaardigd.

Het grote voordeel van deze werkwijze is dat de implantaten veel nauwkeuriger in de mond geplaatst kunnen worden, ook wanneer er nog maar erg weinig bot is. Meer ingrijpende bottransplantaties kunnen op deze manier vaak vermeden worden.
Deze minimaal ingrijpende werkwijze zorgt er ook voor dat er nauwelijks wondjes zijn, niet gehecht hoeft te worden en dat de kroon, brug of prothese zeer kort na het plaatsen van de implantaten geplaatst kan worden. De tijdsduur van de ingreep is ook zeer sterk verkort.

Heeft u een eigen tandarts en zou u graag een afspraak willen maken dan willen wij u verzoeken een verwijzing van uw tandarts bij uw eerste bezoek mee te nemen.

Wilt u meer informatie over implantologie of een afspraak maken wat de mogelijkheden zijn, dan kunt u contact met ons opnemen 024-3222319 of per mail:tandarts@edentum.nl.
Wij helpen u graag verder!

Verwijzers
Stuur uw verwijsbrief per post of per mail: praktijk@edentum.nl


Vacature

Wil jij aan de slag in een gezellige en goed georganiseerde praktijk en ben je een echte teamspeler? Lees dan verder! Voor onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn wij op zoek naar een patiëntvriendelijke tandartsassistente BBL of baliemedewerker voor 30-34 uur per week. zie vacature