snurken

Snurken is een zwaar onderschat probleem in de Nederlandse gezondheidszorg. In Nederland snurkt meer dan 35% van de bevolking op middelbare leeftijd, wat bij het ouder worden oploopt tot boven de 50%. Waarbij vrouwen iets minder snurken dan mannen. Een mogelijke oplossing voor de snurkproblemen is het aanmeten van een soort beugel die ‘s nachts tijdens de slaap gedragen wordt.

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het snurken. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd -ademstops-, wordt slaapapneu of OSAS  (Obstructief SlaapApneu Syndroom) genoemd. Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en de partner van de patiënt, waardoor voor beiden grote slaapstoornissen kunnen ontstaan.  Dit kan ernstige medische gevolgen hebben.

Snurkt u, merkt u (of uw partner) dat u last heeft van ademstops tijdens de slaap en bent u regelmatig niet goed uitgerust als u ’s ochtends wakker wordt, neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken met tandarts R.A. Essed (NVTS geaccrediteerd) en sinds 2003 al vele mensen gelukkig heeft gemaakt met een goed functionerende MRA.

Indien u OSAS heeft zal de MRA volledig vergoed worden vanuit de basisverzekering, maar ook als u alleen snurkt kunt u de MRA uit de aanvullende verzekering (deels) vergoed krijgen. Een verslag van de polysomnografie en een verwijsbrief van de medisch specialist dienen bij het eerste consult meegenomen te worden.


Vacature

Wil jij aan de slag in een gezellige en goed georganiseerde praktijk en ben je een echte teamspeler? Lees dan verder! Voor onze tandartspraktijk in Nijmegen zijn wij op zoek naar een patiëntvriendelijke tandartsassistente BBL of baliemedewerker voor 30-34 uur per week. zie vacature